Nyheter‎ > ‎

2014-02-14 - Major-General Jonathan Shaw besöker Engvall Security!

skickad 14 feb. 2014 03:29 av Lennart Engvall   [ uppdaterad 19 feb. 2014 08:24 ]

Under veckan har Engvall Security haft prominent besök i form av brittiske Generalen  Jonathan Shaw. General Shaw har en bakgrund i brittiska fallskärmsregementet och har erfarenhet från både Falklandskriget såväl som från konflikterna i Kosovo och Irak. 2003 blev han utnämnd till chef för UK Special Forces och han sista position innan han lämnade det militära 2012 var som Assistant Chief of Defence Staff där han bland annat ansvarade för cyber-området.

Vi på Engvall Security har som värdar även haft äran att vara åhörare vid ett antal föreläsningar som General Shaw har hållit under sin vistelse i Stockholm och några av de klokskaper vi tar med oss är:

  • Det är inte tillgången till information som är problemet, utan att hitta rätt information i den enorma mängd man ofta har tillgång till.

  • Det är viktigt att inte hantera ”cyber” i ett eget spår, eftersom både dess möjligheter och konsekvenser uppstår i verkliga livet. Estland 2007 är ett tydligt exempel.

  • Folk i allmänhet är idag relativt obekymrade om ”cyber threats”. Cyber Security kräver att den enskilde är medveten om riskerna och hur man ska agera för att minimera dem, s.k. ”Cyber Hygiene”. En drastisk men intressant jämförelse är HIV/AIDS som bara kan stoppas genom att varje enskild individ känner till riskerna och själv skyddar sig.  


Comments